De aanhouder wint - schrijven

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. In deze nieuwe brief schrijf ik over de wijze woorden: de aanhouder wint. En wat dat met mij te maken heeft.

Brief 199 – 11 juni 2024

Hoi Ellen,

Ik heb weer genoten van jouw brief vorige week. Het blijft leuk om iets te bespreken in mijn eigen brief en dan te ontdekken welke ideeën jij daarover hebt, en ik weet dat dit wederzijds is. En zoals jij al schreef, ben ik ook nog steeds benieuwd welke avonturen jij beleeft. Twee weken is een lange tijd, waarin weer van alles kan gebeuren…

Bijna een mijlpaal

Oeh… nog even en het is zover… Onze 200e brief! Aan jou de eer 😉… Niet te geloven dat we alweer zover zijn. En dan te bedenken welke plannen, ideeën en belevenissen we allemaal langs hebben zien komen en mee hebben gemaakt. Dan vraag ik mezelf toch af welke plannen het Universum voor ons heeft, voor de komende 200 brieven, hihi.

Mijn ideeën voor feelgoodverhalen

In mijn vorige brief schreef ik over mijn ideeën voor mijn feelgoodverhalen. Dat was echt zoiets waarvan ik echt heel nieuwsgierig was naar hoe jij daarover dacht. Ik was dan ook heel blij, dat jij hierop verder ging vorige week en jouw ideeën over mijn ideeën beschreef…

Het idee van een bookazine zag jij, volgens mij, ook wel zitten. Dat is ook het idee waar ik de afgelopen weken het meeste onderzoek naar heb gedaan… Net als de verhalenbundel… Het één sluit het ander trouwens ook helemaal niet uit. Zo zou ik bijvoorbeeld elke maand een bookazine kunnen uitbrengen én elk kwartaal vier verhalen bundelen. Het is een optie.

“Verhaal van de maand” account

Het idee van een “Verhaal van de maand” account zag jij iets minder zitten. Een maandelijks bedrag is misschien niet iets waar mensen graag aan vast zitten. Ook schept het misschien wel meer verplichtingen en bijkomende stress, dan goed voor me is. Als mensen echt zo’n abonnement zouden nemen, kan ik het niet zo snel stoppen. Maar van een bookazine of verhalenbundel, kan ik er zoveel maken (en schrijven 😉) als ik zelf wil… Dat geeft veel meer vrijheid, denk ik. Dank je voor het meedenken! Ik twijfelde ook al een beetje en ik denk dat ik dit idee voor nu lekker parkeer…

Jouw idee

Jouw idee was om eens te denken aan online uitgeverijen. Ik denk dat jij dan uitgeverijen bedoelt, die ook vooral e-books uitgeven. Maar verbeter mij gerust als jij heel ergens anders aan dacht… Of bedoel jij dan meer zoiets als de online versies van de Libelle en Flair e.d.? Daar heb ik namelijk ook weleens naar gekeken. Tot op heden heb ik alleen nog niet de moed gehad om ze te benaderen. Misschien moet ik dat gewoon eens doen. Nee, heb je… ja, kun je krijgen.

Het lastige is alleen dat ik op één of andere manier toch wat beperkende overtuigingen heb, die mij tegenhouden. Geen idee welke precies en ook geen idee waarom… Natuurlijk weet ik in mijn hoofd dat het ergste is wat er kan gebeuren, dat ze “nee” zeggen. Eens kijken of ik dit de komende tijd kan gaan shiften. Misschien moet ik wat vaker het zinnetje van Kim Munnecom hardop zeggen: Feel the fear and do it anyway!

Onze schrijfdroom – De aanhouder wint

Geld verdienen met datgene wat we het leukste vinden om te doen: schrijven. Dat is niet alleen mijn droom, maar ook die van jou. En wat gaaf dat jij daar al een beetje van hebt kunnen proeven. Denk maar zo: iedereen is klein begonnen. Wie weet waar deze schrijfdroom jou nog gaat brengen? Eerdaags komt ook jouw boek uit en kun je lekker verder proeven… 😉

En ergens ben ik ervan overtuigd, dat ik er op mijn manier ook ga komen. Het voordeel is dat schrijvers wel vaker op latere leeftijd debuteren en dat het een beroep is, dat je nog héél lang kunt uitoefenen. Zolang je hersens nog goed werken en je vingers nog een beetje soepel zijn, kun je schrijven. Er ligt dus nog een mooi, inspiratievol en lang schrijversleven voor ons… We moeten gewoon volhouden, zoals jij ook al in jouw brief schreef. Hoe vaker mensen onze naam en ons werk langs zien komen, hoe groter de kans dat ze ons écht gaan zien. Ze zeggen niet voor niets: de aanhouder wint!

Met deze wijze woorden 😉 sluit ik mijn brief af.

Ik kijk nu al uit naar brief 200… Veel plezier met schrijven!

Tot snel!

Liefs, Sandy

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De start van de briefwisseling vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook en Instagram?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: bewerkte foto van Pixabay

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.