Tea Topics

Je kent ze vast wel: de Tea Topics van Pickwick. Een tijdje geleden ben ik begonnen met het verzamelen van de leukste vragen. Hieronder zal ik antwoord geven op 10 inspirerende Tea Topics. Zo leer je een beetje de persoon achter ‘Ontdekkingsreis door schrijversland’ kennen…

Wat zijn Tea Topics?

Elk zakje thee komt met een leuke of verrassende vraag waar je antwoord op kunt geven. Deze vraag – Tea Topic – kun je vinden op het labeltje van de thee. Het idee erachter is dat Pickwick gelooft dat je een goed gesprek begint met thee. Ze willen iedereen aanmoedigen om meer tijd voor elkaar te nemen. Met deze blogpost vraag ik dus een klein beetje tijd van jou als lezer. Ik vind het leuk dat als je verder leest voor de antwoorden op deze 10 Tea Topics.

Tea Topic hoe start jij 's morgens op

1 – Hoe start jij ’s morgens op?

Je hebt ochtendmensen en avondmensen. Zelf ben ik overduidelijk een avondmens. Zelf als ik moe ben, ga ik door. Ik krijg dan ook wel eens de vraag: Ben jij niet moe dan? Uh, jawel. Blijkbaar is dit niet altijd aan mij te zien. Het opstarten in de ochtend gaat dan ook niet altijd even soepel. Ik ben geen type die de wekker uitdoet en gelijk uit bed springt. Lang leven de snooze-knop! Alhoewel hij niet zo goed voor je schijnt te zijn, kan ik echt niet zonder hem. Na het snoozen spring ik als eerste onder de douche. Anders word ik echt niet wakker. En pas daarna doe ik de rest. Voor de komst van mijn jongens hield ik ook echt van rust aan het begin van de ochtend, maar dat kan ik nu wel vergeten… Ik heb mij daar maar bij neergelegd.

Tea Topic waar voel jij je thuis

2 – Waar voel jij je thuis?

Het makkelijkste antwoord is natuurlijk in mijn eigen huis. Ik neem aan dat de meeste mensen dat wel hebben. Op andere plekken waar ik veel kom of waar de mensen waar ik van houd wonen/zijn, voel ik mij ook thuis. Toch is dat gevoel nooit zo sterk als in mijn eigen huis. Zodra ik de deur door stap, heb ik écht het gevoel dat ik thuiskom. Heerlijk!

Tea Topic wat inspireert jou

3 – Wat inspireert jou?

Bij inspiratie denk ik natuurlijk gelijk aan schrijven. Nog niet zo lang geleden heb ik een blogpost over inspiratie geschreven. Hierin noemde ik al de dingen die voor mij het meest inspirerend zijn.
Zoals; vakanties. In mijn verhalen spelen zich de gebeurtenissen ergens af, logisch… De plekken waar ik op vakantie ben geweest, zijn af en toe te herkennen in de locaties die ik beschrijf.
Verder haal ik veel inspiratie uit de wereld om mij heen. Hierbij denk ik niet specifiek aan één ding. Alles kan een inspiratiebron zijn. Heerlijk vind ik dat!

Tea Topic wie maakt je gelukkig

4 – Wie maakt je gelukkig?

Het klinkt erg cliché, maar dat zijn natuurlijk de drie belangrijkste mannen in mijn leven; mijn man en mijn twee zoontjes. Als ik erg druk ben geweest op mijn werk of ergens verdrietig over ben, dan kan alleen al de aanblik van mijn mannetjes die grote glimlach weer op mijn gezicht toveren. Dan komt dat trotse mama-gevoel naar boven en dan is het alleen maar genieten. Nou ja, alleen maar… natuurlijk kan ik ze ook best wel eens achter het behang plakken hoor…
Mijn man steunt mij tijdens al mijn creatieve sprongen en avonturen waar ik mij in wil storten en dat zorgt voor een vertrouwde basis. Alhoewel hij vast wel eens denkt: waar begint ze nu weer aan…? Inmiddels is hij wel wat gewend.

tea topic welk doel wil jij dit jaar bereiken

5 – Welk doel wil jij dit jaar bereiken?

Er zijn een heleboel doelen die ik dit jaar zou willen bereiken; ik heb er zelfs een blogpost over geschreven begin januari 2019. Ik was wellicht wat ambitieus, maar toch kan ik al wel een paar dingen van mijn lijstje schrappen. Zo staat er bijvoorbeeld op dat ik nog een keer mee wil doen met een schrijfwedstrijd. Dat is niet alleen gelukt… ik word zowaar ook nog opgenomen in de verhalenbundel. Ik zeg: doel bereikt.
Het grootste doel dat ik zou willen bereiken is: het publiceren van mijn eigen kinderboek. Dat zou echt super zijn! Het lastige aan dit doel is alleen, dat je het niet helemaal zelf in de hand hebt. Ik ben afhankelijk van die éne uitgever die met mij in zee wil gaan. Wie weet lukt het dit jaar…

tea topic wat is het mooiste compliment

6 – Wat is het mooiste compliment dat jij hebt ontvangen?

Dit is een moeilijke vraag. Naast het feit dat ik nooit zo goed ben in het ontvangen van complimentjes, moet ik ook nog kiezen. Daarom noem ik er gewoon eentje op ‘elk’ gebied in mijn leven.
Gezin: Regelmatig krijg ik twee stevige armen om mij heen en een lief gezicht voor mij en hoor dan de woorden: je bent een lieve mama. Vooral mijn jongste, grote mama-fan en echte knuffelkont, doet dit regelmatig. Dan smelt mijn hart weer even.
Werk: Elk jaar wordt er door de kinderen op school, ik ben leerkracht, altijd druk gespeculeerd naar welke nieuwe juf of meester ze het jaar erop gaan. Ik vind het toch altijd weer leuk om te horen als kinderen dan hopen dat ze bij mij in de klas komen. En nog leuker, als dit dan daadwerkelijk zo schijnt te zijn, dat ze dat dan heel verheugd komen zeggen. Alsof ik dat stiekem niet allang wist. Ik hoop alleen altijd maar dat ze het, als puntje bij paaltje komt, nog steeds zo leuk vinden…
Schrijven: Ik heb inmiddels al een paar keer gehoord dat proeflezers graag een vervolg op mijn verhaal willen lezen. Dat is een mooi compliment. Toch denk ik bij deze vraag eerder terug aan het compliment dat ik vorige week kreeg van een leerling uit mijn klas. We hadden net een gastles gehad van iemand van de muziekschool die een liedje aan de klas had geleerd. Ik vertelde dat ik wel jaloers was, omdat zij zo goed kon zingen en ik niet. Ach juf, zei één van de jongens, maar jij kunt heel leuk schrijven. Daar word je toch blij van…

tea topic wie zou jij graag persoonlijk willen bedanken

7 – Wie zou je graag persoonlijk willen bedanken?

Dat is een mooie vraag. Daarop moet ik antwoorden: mijn lieve moeder. Waarschijnlijk één van mijn grootste fans. Altijd leest ze mijn blogs en korte verhalen op de website en elke keer is ze weer enthousiast. Nu één van mijn korte verhalen in een bundel wordt uitgebracht, kan de uitgever in ieder geval alvast op één koper rekenen.
Daarnaast heeft mijn moeder de moeilijke taak gehad om in mijn tienerjaren, nadat mijn vader was overleden, zowel vader als moeder te zijn voor een tienerdochter (én -zoon). Dat moet niet altijd even makkelijk zijn geweest. Iets wat ik steeds beter besef nu ik zelf moeder ben.
Lieve mama, dank je wel!

tea topic wie maakt je altijd aan het lachen

8 – Wie maakt je altijd aan het lachen?

Dat zijn mijn zoontjes. Allebei hebben ze een heerlijk levendige fantasie – van wie zullen ze dat nou hebben – en doen soms de gekste dingen. Daar kan ik echt enorm van genieten. Ze maken mij vaak aan het lachen! Ik merk dat de oudste vaak zelfs zijn best doet om mij bewust aan het lachen te maken, terwijl de jongste gewoon gekke capriolen uithaalt en komische opmerkingen maakt, zonder het zelf in de gaten te hebben. Regelmatig loop ik rond met een glimlach op mijn gezicht, zelfs vroeg op de ochtend en dat zegt wel wat (zie vraag 1)…

tea topic wat zou je doen met 10 miljoen

9 – Wat zou je doen met 10 miljoen?

Naast alle mooie en inspirerende vragen, kwam ik deze leuke tegen. Wie droomt er niet wel eens over het winnen van de loterij of een andere reden waardoor je in één klap miljonair wordt? Wat ik zou doen met 10 miljoen? Ik zou vooral wat makkelijker gaan leven. Niet altijd maar nadenken over of je iets echt nodig hebt, maar het ook gewoon wat makkelijker kopen. Tot op zekere hoogte natuurlijk, want ons huis is niet oneindig groot. Wellicht zou een nieuw huis wat zijn? Dat zou dan alleen wel ‘verhuizen’ betekenen en dan zouden we onze gezellige buren moeten missen.
Ik zou in ieder geval lekker op vakantie gaan. En dan een keer niet nadenken over hoe veel een vliegvakantie met twee kinderen in het hoogseizoen wel niet kost, maar gewoon boeken. En nee, niet krap zitten, maar lekker businessclass. Eens ervaren hoe dat is… En misschien boeken we wel gelijk die privéchauffeur erbij op die mooie rondreis van een paar weken – wat zeg ik, maanden – langs al die indrukwekkende natuurparken in de Verenigde Staten. Ten slotte sluiten we af met een paar weken genieten op het strand van Hawaii.  Aloha!
Hmm, toch maar weer eens een lot kopen…

tea topic waar ben je het meest dankbaar voor

10 – Waar ben je het meest dankbaar voor?

De laatste van de Tea Topics alweer…
Bij de vorige vraag heb ik heerlijk zitten fantaseren over een miljonairsleven, maar dat blijft vooral bij dromen. Gelukkig hebben we een baan en dus geld om van te kunnen leven… en die privéchauffeur hebben we niet echt nodig.
Ik ben dan ook gewoon dankbaar voor wat ik heb; een gelukkig gezinnetje met een lieve man en twee heerlijke mannetjes. Ook dit klinkt weer cliché, maar het is gewoon zo. We zijn gezond, hebben een leuk huis en genieten van elkaar. Daarnaast hebben we een lieve familie – iets wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is – en leuke vrienden. Als je heel eerlijk bent; wat heb je nog meer nodig dan dat?

Jouw antwoorden op deze Tea Topics

Wat leuk dat je de tijd hebt genomen om alle antwoorden te lezen en mij wat beter te leren kennen. Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw antwoorden op deze Tea Topics. Ik zou het leuk vinden als je een vraag kiest en hieronder jouw antwoord vertelt. Zo leer ik mijn lezers ook een beetje beter kennen…

Welke Tea Topic kies jij? Of heb je nog een andere leuke vraag? Laat het hieronder weten.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto’s: eigen foto’s

Miljoenen artikelen
Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.