Lego avontuur Dax

Dit is een verhaal dat ik heb geschreven voor mijn cursus ‘kinderboeken schrijven’. Ik zou het leuk vinden als je meeleest! Hieronder vind je het avontuur van Dax…

Het avontuur van Dax

Op een koude winteravond zit Lucas op de grond. Naast hem staat een grote bak met allemaal gekleurde blokjes. Hij houdt ervan de grootste, mooiste en bijzonderste dingen te creëren. Van tevoren weet hij nooit wat het gaat worden…

Lucas pakt het laatste blokje. Yes, het is af! Hij neemt de stoere auto in zijn handen en bekijkt hem van alle kanten. Dat heeft hij toch maar mooi gebouwd. De wagen heeft zes grote, dikke banden. Daar kan hij hard mee rijden! Aan de achterkant zitten twee grote raketaandrijvers, die de snelheid nog verder kunnen verhogen. Over de volle lengte van het voertuig en de voorkant zitten automatische geweren. Deze wapens kunnen gebruikt worden tegen de vijand.
Lucas kijkt naar de rij poppetjes. Ienemienemutte…
‘Ja, jij mag dit keer meedoen.’ Hij pakt de held van het verhaal erbij. Rode broek, blauw shirt en een gouden helm op zijn hoofd. ‘Dax, jij moet het doen! Grijze Hond komt eraan! Hij wil de baas worden in het Dierenbos. Ga Leo de Leeuw helpen!’ Lucas stopt het poppetje in de auto en begint te rijden. Op weg naar avontuur!

‘Lucas! Het is bedtijd!’ De moeder van Lucas staat onder aan de trap. ‘Doe je pyjama maar vast aan. Ik kom zo naar boven.’
Pfff! Een diepe zucht. ‘Sorry Dax! Ik moet naar bed, maar morgen spelen we verder. Dan gaan we op Grijze Hond-jacht, goed?’ Hij zet Dax op de plank boven zijn bed.
Zijn moeder komt de slaapkamer in op het moment dat Lucas in bed stapt. Ze geeft hem een stevige knuffel en een nachtzoen. ‘Welterusten, lieverd!’
Lucas valt als een blok in slaap.

Het avontuur begint

‘Stap snel in!’
Huh, denkt Lucas. Waar ben ik?
‘Kom! Snel!’ Dax opent de deur van de auto en Lucas springt erin. Verbaasd kijkt hij naast zich. Achter het stuur zit iemand die hij goed kent… Het is zijn lievelingssuperheld! Vol bewondering staart hij naar de gouden helm. Die vindt hij altijd zó mooi, al sinds het moment dat hij Dax uit zo’n verrassingszakje haalde.

Lucas krabt verbijsterd aan zijn achterhoofd. Hij snapt er niks van!
Dax kijkt Lucas vragend aan. ‘En?’
‘Uh…..’ Lucas heeft zo’n idee dat hij iets gemist heeft.
‘Weet jij waar we Leo de Leeuw kunnen vinden? We hebben haast!’
Lucas kijkt om zich heen. Ze rijden door een dichtbegroeid bos. Hier en daar ziet hij vreemde voorwerpen die je niet zou verwachten in een bos, zoals een skateboard of een stuk treinrails, maar verder zijn het vooral bomen en struiken. Het komt hem verdacht bekend voor. Zou het?
Wanneer ze langs een rivier met hangbrug rijden, weet hij het zeker. Dit is het bos wat hij vanmiddag in zijn kamer heeft verzonnen en gebouwd. Het bos waarin Leo de Leeuw al jaren de baas is en waar Grijze Hond de boel over wil nemen.

Middenin een fantasieverhaal

Nu hij weet waar ze zijn, weet hij ook waar ze Leo de Leeuw waarschijnlijk kunnen vinden.
‘Bij de vuurtoren moeten we naar links. Het is niet ver meer.’
Dax volgt de aanwijzingen en al snel komen ze bij het huisje van Leo de Leeuw. Ze springen uit de auto en trommelen met hun vuisten op de deur.
‘Wie is daar?’
Dax schraapt zijn keel. ‘Ik ben het.’
De deur vliegt open en Leo de Leeuw stapt naar buiten. ‘Dax! Makker! Wat doe jij nou weer hier?’

Lego bos avontuur

De baas van het bos

‘Grijze Hond is gezien bij het moeras. Hij wil de baas van het bos worden.’
Leo de Leeuw schiet in de lach. ‘Nou dat zullen we nog wel eens zien.’
‘Dit keer is het menens. Hij heeft de hulp ingeschakeld van zijn neefjes.’
De lach verdwijnt van Leo’s  gezicht. Grijze Hond is niet meer dan een kwajongen die graag mee wilt doen met de grote jongens, maar zijn neefjes daarentegen… De broertjes Wolf hebben in het verleden voor wel meer problemen gezorgd, zoals die keer dat ze de hangbrug hadden gesloopt. Leo zit daar niet nog een keer op te wachten.

‘We moeten ze tegenhouden!’
‘Maar hoe dan?’ wil Lucas weten.
Pas dan heeft Leo door dat Dax niet alleen is. ‘Wie ben jij?’
‘Ik ben Lucas.’
‘Lucas heeft ons bos bedacht en gemaakt. Hij heeft mijn stoere auto in elkaar gezet. Kijk!’
Vol bewondering bekijkt Leo de wagen en begint te glimlachen.
‘Die kan nog wel eens van pas komen.

Het moeras

Dax parkeert naast de dikke boom bij de ingang van het moeras. Hij zorgt ervoor dat de automatische geweren de goede kant op gericht staan. Terwijl ze onderweg waren, hebben ze een plan bedacht. Ze willen Grijze Hond te slim af zijn. Zij hebben iets, wat hun vijand niet heeft…

Lucas en Dax stappen uit. Ze moeten heel voorzichtig zijn. Er loopt eigenlijk maar één pad door het moeras en het is heel belangrijk dat ze hier op blijven. Zodra ze ervan afwijken, kunnen ze verdwijnen in het drasland.

In het begin is het pad nog goed te volgen, maar op een gegeven moment wordt het toch moeilijker. ‘Pas op! Hier is het heel smal. Kijk uit waar je je voet neerzet!’ Aarzelend vervolgt Lucas de route.
‘Help, mijn schoen zit vast!’ Dax heeft de bocht teveel afgesneden en kan geen kant meer op.
Lucas pakt Dax’ hand vast en trekt eraan. Het helpt niet. Sterker nog, Dax lijkt een beetje weg te zakken in het moeras.
‘Nee!’
‘Laat mij even denken.’ Lucas heeft het verhaal verzonnen en Dax als held uitgekozen. Wat had hij ook alweer bedacht als superkracht? Waarom kan hij er nu niet opkomen?
‘Schiet op! Ik zak steeds verder.’ De grote paniek is af te lezen in zijn ogen.

De superkracht van Dax

‘Aha! Ik weet het weer! Als het goed is zit er een knop op je linkermouw. Daarmee kun je een touw afschieten dat zichzelf weer kan oprollen. Probeer dat eens.’
‘Natuurlijk!’ Dat Dax daar zelf niet opgekomen was. Hij richt zijn arm op een grote boom en drukt op de knop. Vanuit de binnenkant van zijn mouw flitst een touw richting de stevige stam en slingert er omheen.
‘Nu nog een keer drukken.’
Stukje bij beetje rolt de lijn zich weer op. Eerst voelt Dax weerstand bij zijn schoen, maar gelukkig merkt hij dan dat hij loskomt.
‘Freedooooom!’ Hij spring enthousiast op en neer.

Grijze Hond

KLAP KLAP KLAP
Lucas en Dax kijken op en zien Grijze Hond in zijn handen klappen.
‘Wat komen jullie hier doen? Een mooie voorstelling geven?’ Hij kijkt sarcastisch van de één naar de ander.
‘We komen je uitnodigen om met Leo de Leeuw te praten.’
‘Waarom zou ik dan doen?’
‘Leo heeft gehoord van je plannen en wil een afspraak met je maken.’
Grijze Hond is wel nieuwsgierig. ‘Ik neem aan dat mijn neefjes ook mee mogen?’ De broertjes Wolf stappen achter een boom vandaan. Hun valse grijns voorspelt niet veel goeds.
‘Natuurlijk! Dat is geen enkel probleem.’ Dax lacht vrolijk terug. Het plannetje werkt tot nu toe.

Leo de Leeuw

Als ze terugkomen bij de ingang van het moeras staat Leo de Leeuw al te wachten naast de auto. Hij is niet verbaasd als hij de broertjes Wolf achter Grijze Hond ziet lopen. Dat is twee vliegen in één klap. Of eigenlijk vier vliegen…
‘Grijze Hond, we moeten praten.’
‘Dat heb ik gehoord.’
‘Jij wilt iets van mij. Je wilt de baas zijn van het Dierenbos.’
‘Dat klopt!’
‘Maar hoe ben jij van plan de troon in te nemen? Ik ga die toch echt niet vrijwillig opgeven.’
‘… Nou… eigenlijk…’ Grijze Hond kijkt naar zijn neefjes.
‘Dat dacht ik al. Je kunt het niet alleen. Maar als je dit al niet alleen kunt, hoe ben je dan van plan de baas te zijn?’

De broertjes Wolf

De broertjes Wolf stappen naar voren. Klaar om aan te vallen.
‘Dat zou ik niet doen,’ waarschuwt Leo de Leeuw. Hij klopt op de motorkap van de auto en kijkt veelbetekenend naar de geweren die aan de voorkant van de wagen zitten.
De broertjes Wolf deinzen achteruit. Oei, die zien er gevaarlijk uit.
Leo loopt naar Grijze Hond. ‘Luister hond, het is heel simpel. Ik blijf gewoon de baas en jij verdwijnt terug het moeras in waar je thuishoort en je waagt je nooit meer in het bos.’

Grijze Hond en de broertjes Wolf wilden eigenlijk alle dieren angst aanjagen en zo de het bos overnemen. De rollen lijken echter omgekeerd te zijn. Een beetje dieren bedreigen met hun klauwen en scherpe tanden leek zo’n slimme manier, maar tegen een echte gevechtsauto met geweren kunnen ze niet op.
‘Oké, ik geef het op. Jij mag de baas van het Dierenbos blijven. Ik blijf wel in het moeras.’ Grijze Hond richt zich tot zijn neefjes. ‘Bedankt voor het proberen…’

Dax en Lucas geven elkaar een high-five. Het is ze gelukt!

Avontuur of droom?

‘Lucas, wakker worden. Je moet naar school.’ Hij rekt zich uit en wrijft in zijn ogen. Het was alleen maar een droom. Jammer! Hij vond het avontuur vannacht prachtig om mee te maken.

Hij stapt zijn bed uit en dan valt zijn oog op Dax, die bovenop de hangbrug staat. Maar dat is gek… Lucas weet toch zeker dat hij Dax op de plank boven zijn bed had gezet.

Zou het dan misschien toch…….?

Lego avontuur Dax

Je kunt hier op de website nog meer korte verhalen vinden.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto’s: van Pixabay

Boeken algemeen
Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. Wat een groots avonturen verhaal, zo origineel en fijntjes. Ik heb me heerlijk mee laten nemen. Dank voor het delen, met een groet van René

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.