Een blik op de toekomst

Ellen en ik gaan elke week samen op schrijfavontuur. Wat we allemaal meemaken, schrijven wij in een soort briefwisseling naar elkaar. Deze keer geeft Ellen onder andere een blik op de toekomst.

Brief 102 – 5 oktober 2021

Hey Sandy,

Wat fijn om te lezen dat je zo genoten hebt van onze 100e brief. Ja, het was echt een feestje om deze te mogen schrijven. En het is precies zoals je schrijft een feest om iedere keer een nieuwe brief te ‘openen’ en te lezen. Alsof je een cadeautje uitpakt, zo voelt het althans een beetje, haha! ?

VAN BEGINNER TOT GEVORDERDE

Ik kan me ook nog heel goed dat moment voor de geest halen dat we begonnen met onze briefwisseling en dat we elkaar probeerden zoveel mogelijk tips te geven om onze schrijfactiviteiten naar een hoger niveau te tillen. Wie had kunnen denken dat we dit al consequent ruim tweeënhalf jaar doen.

Je benoemt in je vorige brief dat je je toen een echte beginner voelde en nog wel eens het idee hebt dat je een beginner bent. Mijn vraag is: Wanneer ben je geen beginner meer? Is er een moment aan te wijzen waarop je je een gevorderde schrijver mag noemen? Ik heb het antwoord niet, maar durf wel te zeggen dat we het allereerste beginstadium voorbij zijn.

OEFENING BAART KUNST

En nee, dit wil absoluut niet zeggen dat er niets meer te leren is of dat er geen winst meer te behalen is. Net als jij heb ik soms ook last van het imposter-syndroom. Dat ik me een heel klein visje voel tussen allemaal grote vissen, haha, als je begrijpt wat ik bedoel.

Ik blijf erbij dat het maken van veel schrijfkilometers uiteindelijk zal leiden tot betere resultaten en een geoefender schrijven. Met alle dingen die je vaak doet is het nu eenmaal zo dat je dan alleen maar beter kunt worden. Zo zie ik het ook met schrijven. Je moet het trainen, warm houden en verfijnen. Een leuk en mooi proces.

MIJN DROOM IS UITGEKOMEN

In jouw brief haalde je al even mijn auteurscontract aan. Ik zal je in deze brief nog wat meer hierover vertellen. Het is eigenlijk een bijzonder verhaal als je het mij vraagt. Ik kreeg via Messenger een berichtje met de vraag of ik interesse had om te lanceren bij HIP Publishing (een onderdeel van Godijn Publishing, maar dan voor e-books only).

Dat was natuurlijk niet tegen dovemans oren gezegd. En of ik dat wilde. Ze waren op zoek naar een feelgood verhaal. Dat had ik nog wel één in de aanbieding (en nog veel meer verhalen, trouwens, maar ik zal er eerst maar eens met 1 beginnen! ?). Na een week of twee kreeg ik een update dat ze mijn verhaal gingen beoordelen en opeens was daar het magische bericht met de vraag of ik op zaterdag 25 september iets te doen had en zin had om naar het schrijversoverleg te komen en mijn contract te tekenen. Hoe gaaf is dat? Mijn droom is uitgekomen: een contract!

DE EERSTE STAP IS GEZET

Ik kan je niet zeggen hoe fantastisch het was om die zaterdag bij de schrijvers-dag aanwezig te zijn en tussen allemaal collega’s te zijn. Mensen met dezelfde passie, creativiteit, en fantasie en bovendien met dezelfde valkuilen, twijfels en onzekerheden die bij het schrijven komen kijken. Het was als thuiskomen. Heel tof om die dag alleen maar bezig te zijn met alles rondom het schrijfproces en het leggen van nieuwe contacten. Samen kunnen overleggen met mensen die hetzelfde doen en die precies weten waarover je het hebt. Dat is iets wat ik niet met veel mensen in mijn omgeving kan delen.

De eerste stap is gezet. Vanaf dit punt kan ik gaan uitbouwen. Ik heb genoeg ideeën en verhalen die graag het levenslicht willen zien, dus wat dat betreft zit het wel goed. Hier heb ik al die jaren voor gewerkt. Zoals Bart altijd zegt: ‘El, je moet eerst zaaien en dan kun je oogsten’.  En zo is het maar net. Ik kijk er enorm naar uit om dit avontuur aan te gaan en te zien wat het me allemaal brengen zal. Wordt vervolgd dus…

IN DE TOEKOMST

Hoe mooi zou het zijn als ook jij een contract weet binnen te slepen en jij ook jouw droom waarmaakt? Ik weet dat jij hier net zo hard aan werkt als ik en ik gun het je ook van harte. Geloof me, de aanhouder wint. Jij bent al een heel eind op weg met het uitgeven van je eigen boek. Wie weet waar dat allemaal toe leidt?

Het zou echt helemaal te gek zijn wanneer we in het komende jaar allebei een boek uitgeven en dat dat het begin is van iets heel moois. We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar we mogen wel dromen. Iedere keer een stapje dichter in de richting van ons doel zetten. Dat hoeven heus geen reuzenstappen te zijn. Ook met veel kleine stappen kun je een heel eind komen.
Jij hebt een geweldige stap gezet door de schrijfwedstrijd te winnen en in het zomerse e-book te staan met je verhaal.

OP NAAR NOG VEEL MEER MOOIE AVONTUREN

De eerste honderd brieven hebben ons al een heleboel gebracht. Veel stappen gezet, veel groei doorgemaakt en dromen uitgezet. Er is al een hoop gebeurd en ik weet zeker dat dit slechts het begin is. Door steeds te blijven dromen en nieuwe plannen te bedenken, komen we ook steeds verder.

Ik heb heel veel zin om te kijken wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft. Gelukkig houden we elkaar iedere week op de hoogte van onze ontwikkelingen. Mocht de een even wat advies of aanmoediging nodig hebben, kunnen we dat elkaar geven. Het voelt heel fijn om een collega te hebben waarmee je alle schrijfperikelen kunt delen. Om op elkaar te kunnen en mogen terugvallen.

Op naar heel veel mooie schrijfavonturen in 2022. We can do this!!!!

Liefs, Ellen

Wil je weten wie Ellen is? Ellen Kusters heeft haar eigen website: Ellens schrijfavonturen. Daar kun je nog meer enthousiaste verhalen vinden. Ga maar snel kijken!

Deze brief is onderdeel van een briefwisseling. De andere brieven vind je hier op de website.

Volg je mij al via Facebook, Instagram en Twitter?

Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links.

Foto: foto van Jeroen Mies

BoekenBoeken

Delen is lief!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.